Språkval






Recept

Bakverk

 

Här finner du recept på olika bakverk som du kan använda våra produkter till. 

Havtornscheesecake

 

Botten:

200 g digestivekex

100 g smör

 

Fyllning:

375 g färskost

75 g créme fraiche

1 dl socker

1/2 dl vetemjöl

1/2 vaniljstång

2 ägg

2 äggulor

70 g pressad havtorn

 

Topping:

2 burkar Granholm's Havtornsgelé 210 g

 

Gör såhär:

Blanda digestivekex med rumstempererat smör i matberedare. Lägg bakplåtspapper på underdelen av en löstagbar kant-formen och platta ut "pajskalet" på bakplåtspappret. Lägg i kylen 1-2 timmar.

 

Under tiden förbereds fyllningen. Vispa osten och créme fraiche slät med elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i sänder, sedan resten av ingredienserna till fyllningen.

 

Häll fyllningen i formen och grädda i 125 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. 

 

Havtornsgelén värms upp i en kastrull. När gelén återgått till flytande form (får ej vara för varm) kan den hällas på den svalnade cheesecaken. Låt gelén svalna och för bästa resultat ställ kakan i kylen i 4-5 timmar.

 

Rulltårta

 

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

 

Fyllning:

Granholm's Tomatmarmelad eller

Granholm's Äppelsylt

 

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Häll smeten i en långpanna beklädd med bakplåtspapper. Grädda i 250 g i ca 5 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper på en bänk och strö socker på. Lägg sedan på den något svalnade rulltårtsbotten så att ena sidan blir sockrig. Ta bort bakplåtspappret från undersidan. Bred på sylten/marmeladen och rulla ihop. Skär i skivor och servera. 

 

Smulkaka

 

3 kkp vetemjöl

1 kkp socker

3 tsk bakpulver

150 g margarin eller smör

1 uppvispat ägg

 

Fyllning:

Granholm's Äppelsylt

 

Gör såhär:

Rör margarin och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Lägg i ägget till sist. Bred ut degen (spara lite till topping) i en smord form. Lägg på önskad mängd sylt och strö över den resterande degen. Lägg i ugnen i 175 grader i 15-20 min.

 

Äppelmoskaka

 

4-5 dl vetemjöl

3 dl socker

3 dl mjölk

1 dl Granholm's Äppelsylt

2 tsk ingefära

2 tsk kanel

2 tsk nejlika

2 tsk matsoda

150 g smält margarin eller smör

 

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser. Häll i en smord form. Grädda ca 1 timme i 175 grader.

 

Marmeladrutor

 

150 g margarin eller smör

2 dl socker

2 ägg

skal och saft av 1 apelsin och 1/2 citron
3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Fyllning:

Granholm's Tomatmarmelad

Mandelflarn

 

Rör matfett och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen ett i taget samt det rivna skalet. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt fruktsaften. Lägg smeten i en smord långpanna ca 20 x 30 cm. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter. Låt kakan svalna. Bred ut marmeladen och toppa med mandelflarn.

 

Snabbgott till kaffet

 

ca 15 st kakor

 

225 g margarin eller smör

3 ägg

3 dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl nypressad apelsinsaft

 

Garnering och fyllning:

Strösocker 

Valfri Granholm's sylt

 

Gör såhär:

Smält matfettef och låt det svalna. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa äggen skummiga. Tillsätt socker och fortsätt vispa till en luftig och pösig smet. Blanda ner det avsvalnade matfettet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen i smeten tillsammans med apelsinsaften. Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan i ca 6-8 minuter i 250 grader så att den får fin färg.
Låt kakan ligga kvar på pappret och sockra halva delen. Dela kakan i två delar och låt svalna. Bred den osockrade halvan med sylt. Lägg den andra halva över. Skär kakan i fyrkantiga bitar. 

 

Drycker

 

Happy Crow

 

0,5 dl Granholm's Kråkbärssaft

1,25 dl Ginger Ale

0,25 dl Apelsinsaft

 

Energy Crow

 

0,5 dl Granholm's Kråkbärssaft

0,5 dl energidryck

1 dl Sprite

 

Cola Crow

 

0,5 dl Granholm's Kråkbärssaft

0,5 dl Coca-Cola

1 dl Sprite

 

Apple Crow

 

0,5 dl Granholm's Kråkbärssaft

0,5 dl Äppellemonad

1 dl Äppelcider

 

 


StartsidaStartsida